Tiedote 02.05.2005

Lumivaara-Perinneyhdistys ry. purkaa matkustusboikotin Lahdenpohjan piiriin.

Lumivaara-Perinneyhdistys ry:n hallitus on käsitellyt kokouksessaan 28.04.2005 vuonna 2004 julistamaansa matkailuboikottia luovutetun Karjalan Lahdenpohjan piiriin ja päättänyt purkaa matkailuboikotin koska yhdistys katsoo saavuttaneensa ne tavoitteen mitä matkailuboikotin julistamisella tavoiteltiin.

Matkailuboikotti toi Suomessa laajan yleisön tietoisuutteen matkailu- ja muut ongelmat luovutetun Karjalan alueella.

Uutisen matkailuboikotista julkaisi  Suomessa Yleisradion uutiset ja lähes kaikki karjalaiset mediat sekä myös useat muut ei karjalaiset mediat julkaisivat uutisen matkailuboikotista.

Lahdenpohjassa ilmestyvässä paikallislehdessä käsiteltiin syksyllä v. 2004 matkailuboikottia meille myönteisessä mielessä.

Lahdenpohjan piirin johdolle lähetettiin kirje matkailuboikotin johdosta ja siihen saatiin vastaus.

Uutinen matkailuboikotista levisi myös nopeasti suomalaisten ja venäläisten keskuudessa sähköisen tiedonvälityksen ansiosta.

Lahdenpohjalaiselta avustajaltamme saamme tiedon mukaan lahdenpohjalaiset ovat pahoillaan tapahtuneesta.

Matkailuboikotti on ollut usein esillä julkisuudessa useissa eri yhteyksissä ja  esimerkiksi 07.04.2005 Karjala-lehdessä olleessa kirjoituksessa Venäläisen Petroskoissa ilmestyneen Nezavisimaja-lehden toimittaja  Andrei Farutin tekemässä haastattelussa  matkailuboikotti nousi esiin, kun hän oli haastatellut Lahdenpohjan piiri johtaja Maksimovia. Maksimov korosti haastattelussa, että nyt hänen hallintoalueellaan suhtaudutaan suomalaisiin myönteisesti.

Lumivaara-Perinneyhdistys ry. kiittää kaikkia yhteisöjä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä saamastaan tuesta matkailuboikotin aikana.

Hallitus

Lue tästä linkistä Karjala-lehdessä 07.04.2005 ollut kirjoitus.

 

Lue tästä linkistä syyt boikotin julistamiseen.

 

Lue tästä linkistä  boikotin julistamisilmoitus.

 

Paluu vaakuna-sivulle

Paluu päävalikkoon