KIRKONKELLO ON LÖYTYNYT

Kevät toi varmistuksen siitä, että Lumivaaran kirkonkello on tosiaan poissa kellotornista. Saamani tiedon mukaan pienempi kello on irrotettu siististi kellotornista. Yksi tornin luukuista on poistettu ja karmista sahattu pala, jotta  kello mahtuisi siitä.

Kello on ilmeisesti laskettu alas tornista vaijereita tai köysiä käyttäen siitä ei ole meillä tarkkaa tietoa kuinka lasku on tapahtunut. Kuitenkin kerrotaan, että seinästä olisi laskulinjalla palanen irronnut. Kerrotaan, että kirkonmäellä on vieraillut useaan otteeseen Pietarilaisia henkilöitä, jotka ilmeisesti ovat jo pitkään valmistelleet ja harkinneet tekoa. Kellovarkaus on tapahtunut lumimyrskyn aikana, kun jälkiäkään ei ole ollut nähtävissä lumessa.

Lumien sulettua Lumivaaran kirkonkello on löytynyt ojasta Huhtervun tai Tervajärven alueelta. Saamani tiedon mukaan miliisi tutkii varkautta ja kello olisi tallessa Lahdenpohjassa miliisillä. Meillä ei ole tiedossa, onko kello vaurioitunut.

Toivon, että kello saadaan takaisin omalle paikalleen kirkon torniin ja ellei, niin olisiko mahdollista  Lumivaaralaisten yhteisöjen ottaa asian hoitoon, että saataisiin  kello Suomeen. Ehdotukseni olisi, jos kello saataisiin tai ostettaisiin niin se sijoitettaisiin Alavudelle vaikka Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin yhteyteen.

Onhan Jaakkiman kirkonkelloista yksi myös Teuvalla Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä.

Kari Rapo

Paluu vaakuna-sivulle

Paluu päävalikkoon